7 Mart 2021 Pazar

YOĞURTLU SOĞAN SALATASI

 

BEYAZ SOĞAN SALATASI



beyaz sogan salatasi
Ben bu tarzda birşeyi zincir lokantalardan birinde külbastının yanında yemiştim; ve açıkçası bayılmıştım. Birincisi gerçekten çok lezzetli ve etin yanına son derece yakışıyor; ikincisi ise gerçekten inanilmaz sağlıklı. 

Beyaz soğan tat itibariyle bir hayli yumuşak ve kesinlikle mideyi yakmıyor; bağırsakları rahatsız etmiyor!

Izgara et yaptığınız zaman denemenizi tavsiye ederim; bi rde et suyunda pişmiş pilav oldu mu yanında sizden iyisi olamaz :) ETİN YANINA ÇOK YAKIŞIYOR

Malzemeler (2 – 3 kişilik)
1 orta boy beyaz soğan, orta kalınlıkta dilim dilim doğranmış
Tuz
4 – 5 kaşık süzme yoğurt
1 – 2 kaşık su

Yapılışı
  1. Dilimlediğiniz soğanları tuzla ovun ve bir iki kere elinizle ovalayın. Daha sonra suya tutun.
  2. Yoğurtla karıştırın. Gerekirse bir iki kaşık su ekleyip kıvamını yumuşatın. Servise hazırdır (başka tuz koymuyoruz)
  3. Dilerseniz üzerine zeytinyagi gezdirin.


Yoğurtlu Soğan Salatası Tarifi


İkramlarda salata ve mezelerin yeri ayrıdır. Misafirlerinize ikram etmek için farklı lezzetler arıyorsanız yoğurtlu soğan salatası tarifimizi deneyebilirsiniz. Hem hafif hem de lezzetli bir meze olan yoğurtlu soğan salatasını beş çayında poğaça ve böreklerinizle birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Malzemeler 

  • 4 adet kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • Birkaç diş sarmısak
  • Zeytinyağı
  • Yeterince tuz

Hazırlanışı 

Soğanları yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğrayalım.

Bir tavaya zeytinyağını koyalım ve soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım. Soğanlara bir miktar tuz eklemeyi unutmayalım.

Temizlediğimiz dereotunu bol su ile yıkayıp ince ince kıyalım.

Sarmısakları ayıklayıp rendeleyelim.

Bir kase içinde yoğurt ve sarmısağı karıştıralım.

Kavurduğumuz soğanların üzerine dereotunu ve sarmısaklı yoğurdu ekleyip tüm malzemeyi karıştıralım. Malzemelerin iyice karışmış olmasına dikkat edelim.

Hazırlamış olduğumuz soğan salatasını bir servis tabağına alalım. Salatamızın üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyerek sevsis yapalım.

Afiyet olsun.


Yoğurtlu Soğan Mezesi 



  • 3 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Soğanları ince ince doğrayın.
  • Mayonezi yoğurdu ve tuzla naneyi ekleyip iyice karıştıralım. İşte bu kadar basit





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...