Soğan Salması
Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle ve yalın bir süreçle pişirilen yemek, beklenmeyecek kadar lezzetliydi. Bölgenin hiç bir yerinde rastlamadığım yemeğin Bizans yemekleriyle ilgili bir kitapta karşılığını buldum. Kitapta yapılan alıntıya göre yemeğe “kutsal çorba” denmekteydi. Yemek bölgede hala yaşamını sürdürmekte olan eski bir Hristiyan oruç dönemi yemeğiydi. Çok az değişikliğe uğramış bulunan yemek, bir belge olmak yanında yalınlığına karşın çok özel tatlara sahiptir. Özgün pişirme yöntemine göre soğan, suda kaynatılmakta daha sonra üzerine kekik konularak tüketilmekteydi. Eskipazar’da yemeğe -oruç kurallarının dışına çıkılmaksızın- kaynamış süt eklenmektedir.1 Haziran 2021 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SOĞAN SALMASI
Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...

-
Bezirgani Meze Merhaba, Akdeniz mutfağının güzel tatlarından biri olan Bezirgani Antakya mutfağına ait bir mezedir. Bezirgani yapımı oldukça...
-
çоk sеviyоrum hеm dе çоk.еy allah, tеşеkkür еdеrim yarattığın bu mоr sоğan için.mükеmmеl bir sеbzе.mоr sоğanı kеşfеttiğim ilk tarifi sizinlе...
-
antakya da et , kebap ve tavuğun yanında yenen soğanlı karışım. kesinlikle deneyin. tarifi: 3-4 soğan incecik yarim ay seklinde dogranir. ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder