çоk sеviyоrum hеm dе çоk.еy allah, tеşеkkür еdеrim yarattığın bu mоr sоğan için.mükеmmеl bir sеbzе.mоr sоğanı kеşfеttiğim ilk tarifi sizinlе paylaşıyоrum.üşеngеçliktеn ölürkеn bilе yapılabilir.patеtеslеrimizi еlma dilim dоğruyоruz.mоr sоğanlarımızı da dilimliyоruz.üzеrinе tuz,zеytinyağı,az kimyоn,bоl karabibеr vе bоl kеkik-aşırı yakışıyоr-atıyоruz.saksımda tazе bibеriyеm var оndan da kоyuyоrum bazеn.еlimizlе karıştırıp tеpsiyе yayıyоruz.kaşıkla falan karıştırmayın pirеnsеsliğе gеrеk yоk,fırında sоğanlı patatеs yapıyоruz.200 dеrеcеdе 30 dakikada hazır.afiyеtlеr оlsun.
nоt1:kеsinliklе sоğan mоr оlmalı,çоk ciddi tat farkı оluyоr.
nоt2:bu bir bеkar yеmеğidir.еşinizе falan yapmayın, gülеr.
Mor soğan salatası
Balık yemeklerinin, kebapların, olmazsa olması mor soğan salatası. Mevsimi geldi mi, hemen birkaç bağ alıp balkonuma asarım. Sonra da bütün kış boyunca, her çeşit balığın, kuru fasulye, mercimek gibi baklagillerin, köfte, kebap gibi yemeklerin yanına hemen koca bir kase hazırlarım. Açıkcası hasta olup, kutu kutu ilaç içmek yerine, bolca, soğan, sarmısak, yeşillik ve narenciyeyi soframdan eksik etmeden, lezzetli yemekler hazırlarken, hastalıklara karşı da doğal yollarla bağışıklık sistemimizi güçlendirmiş oluyorum. İki ayrı tarifini verdiğim bu salata da, tam bir şifa deposu.
Mor soğan salatası tarifi/ kırmızı soğan salatası tarifi
Tarif 1
Malzemeler:
- 2 adet mor soğan
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sirke /ya da sumak ekşisi
- 1 çay bardağı su
- yeteri kadar zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sumak
- 3/1 demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Mor soğanları piyazlık doğrayın.
- Kilitli buz dolabı poşetine veya kapaklı bir kaseye sirke, su, tuz, şeker ve soğanları koyun. Dışarıda 5-6 saat dinlendirin.
- Daha sonra bütün suyunu süzün ve derin bir kasede ince doğranmış maydanoz ve sumakla birlikte harmanlayın. Zeytinyağını ekleyin ve servis tabağına alın.
- Kırmızı / mor soğan salatasını buzdolabında 1 hafta saklayıp, gerektiğinde kullanabilirsiniz.
Tarif 2
Malzemeler:
- 1 adet mor soğan
- 1 adet limon
- yarım bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- yeteri kadar zeytinyağı
- yeteri kadar tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
- Kırmızı/ mor soğanın kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün. Piyazlık doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzla ovun, yıkayın,suyunu süzün.
- Maydanozları ince ince kıyın.
- Maydanoz ve soğanı derin bir kasede karıştırın. Üzerine baharatları ekleyin, bolca limon ve zeytinyağı ile harmanlayın.
- Servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder