7 Mart 2021 Pazar

SİRKELİ SOĞAN SALATASI

2 bas kuru soğani salata icin kullanacaksaniz. salatayi hazirlamadan yarim saat once, ay seklinde incecik dilimledikten sonra, bis tas buzlu suda 20 dakika bekletiyoruz.
suzuyoruz.
suzulmus sogani derin bir tas icine alip, uzerine tepeleme 1.5 - 2 yemek kasigi toz seker ve 3 yemek kasigi beyaz sirke ile guzelce karistirip, 10 dakika bekletiyoruz.
dipte kalan suyu suzuyoruz ve leziz otesi, acisiz, kutur kutur bir sogan elde ediyoruz.
korkmayin sekerli olmuyor. bu islem sadece, diri , agir kokusundan arinmis, topraktan henuz cikmis tazeliginde, bir sogan lezzeti sagliyor.
bu sogan yesil salatalara da cok yakisiyor.
afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...