2 bas kuru soğani salata icin kullanacaksaniz. salatayi hazirlamadan yarim saat once, ay seklinde incecik dilimledikten sonra, bis tas buzlu suda 20 dakika bekletiyoruz.
suzuyoruz.
suzulmus sogani derin bir tas icine alip, uzerine tepeleme 1.5 - 2 yemek kasigi toz seker ve 3 yemek kasigi beyaz sirke ile guzelce karistirip, 10 dakika bekletiyoruz.
dipte kalan suyu suzuyoruz ve leziz otesi, acisiz, kutur kutur bir sogan elde ediyoruz.
korkmayin sekerli olmuyor. bu islem sadece, diri , agir kokusundan arinmis, topraktan henuz cikmis tazeliginde, bir sogan lezzeti sagliyor.
bu sogan yesil salatalara da cok yakisiyor.
afiyet olsun !
7 Mart 2021 Pazar
SİRKELİ SOĞAN SALATASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SOĞAN SALMASI
Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...

-
Bezirgani Meze Merhaba, Akdeniz mutfağının güzel tatlarından biri olan Bezirgani Antakya mutfağına ait bir mezedir. Bezirgani yapımı oldukça...
-
çоk sеviyоrum hеm dе çоk.еy allah, tеşеkkür еdеrim yarattığın bu mоr sоğan için.mükеmmеl bir sеbzе.mоr sоğanı kеşfеttiğim ilk tarifi sizinlе...
-
antakya da et , kebap ve tavuğun yanında yenen soğanlı karışım. kesinlikle deneyin. tarifi: 3-4 soğan incecik yarim ay seklinde dogranir. ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder