31 Mayıs 2021 Pazartesi

SOĞAN KEBABI

 


Enfes Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kiloya yakın orta boy kurusoğan
  • Yarım çay bardağı nar eşkisi
  • 3 veya 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı su
  • Tuz

Köftesi için.

  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz pul biber, karabiber

Soğan Kebabı Tarifi
 
Malzeme Listesi
 

1 Adet Büyük Soğan
1 Kilo Kıyma
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Paket Arpacık Soğan
4 Adet Domates
Karabiber
Tuz

 
Hazırlanışı:
 

Arpacık soğanları, kabuklarıyla beraber iyice yıkıyoruz. Her iki baş kısmını kesiyoruz. Soğanların yan tarafından da tek bıçakla kesik atıyoruz.

Soğanlara kesik atarken soğanı da hafiften kesmeliyiz. Tüm arpacık soğanları aynı şekilde hazırlıyoruz. Bir kaseye alıyoruz. Ayrı bir tarafta köfteyi hazırlıyoruz. Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz.

Salçayı ilave diyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Köfte harcını iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız köfte harcından, arpacık soğanlarından büyük olacak şekilde köfteler yuvarlıyoruz. Yemeğimizi tepsiye dizmeye başlıyoruz.

Yuvarlak bir tepsi alıyoruz. Yağlamıyoruz. Tepsinin kenar kısmından başlayarak bir soğan, bir köfte olacak şekilde tepsiyi dolduruyoruz. Soğanları yan bir şekilde diziyoruz. Yani kesik attığımız kısım, tepsiye bakacak şekilde diziyoruz. Domatesleri dörde kesiyoruz.

Tepsinin kenar kısmına aralıklı diziyoruz. Soğan kebabını su eklemeden pişiriyoruz. Bu yüzden de domatesleri ortalara yerleştirmiyoruz. Domatesleri ortaya dizdiğimizde, soğan ve köftelerin pişme süresine ters etki etmektedir.

Hazırladığımız soğan kebabını, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Arada soğanlar kontrol ediyoruz. Eğer soğanlara bastırdığımızda, sertlik hissetmiyorsak, yemeğimizi fırından çıkartıyoruz. Soğanların yumuşamasını beklemiyoruz. Çünkü, bu durumda soğanlar iyice ezilecektir.

Fırında çıkarttığımız yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz. Soğanları iki parmağımızla sıkınca, kabukları rahatlıkla çıkacaktır. Yemeğimizin yanında ayran servis ediyoruz. Yemeğimiz 7-8 kişiliktir.



MANGALDA SOĞAN KEBABI
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...