1 Haziran 2021 Salı

Soğan Mücveri /Soğan Köftesi

 

Soğan Mücveri /Soğan Köftesi

soğan mücveri
Yeni Elbise Giyerken Yapılan Dua
“Allahım! Hamd sana’dır. Bunu bana sen giydirdin. Onun ve yapılış gayesinin hayırlı olmasını senden dilerim. Onun ve yapılış gayesinin şer olmasından sana sığınırım.” (Hısnul Müslim’den)

Esselamu aleykum dostlar,

Hafta sonuna özel, antibiyotik niyetine bir tarif vereyim sizlere. Soğan mücverini soğanı sevmeyen, yiyemeyenler bile sevecektir diye düşünüyorum.

Mücverin çok daha az yağla da yapabilirsiniz. Fakat fazla yağını almanızı veya peçeteye çektirmenizi tavsiye etmem. Zira soğanın pişirildiği yağ, öksürüğe soğuk algınlığına çok iyi geliyor. Bizim evde soğan çok sevilen ve tüketilen bir sebze. Neredeyse tüm yemeklerin yanında soğan bulundururum. Dışarı çıkmadığımız, misafir de olmadığı sürece hiç sorun olmuyor 😉_DSC0010

SOĞAN MÜCVERİ TARİFİ

Malzemeler

  • 4 orta boy soğan
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber, çok az kimyon ve kırmızıbiber
  • Peynir az tuzluysa, tuz ekleyebilirsiniz (Ben eklemedim)
  • 2 adet yumurta
  • Yeteri kadar zeytinyağı

Soğan Mücveri Nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik veya söğüşleme olarak doğrayın.
  • Az yağda yumuşayana kadar soteleyin. Bir kaba alıp ılımaya bırakın.
  • Soğana, peynir rendesi, ince doğranmış maydanoz, un ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Son olarak yumurtayı kırıp karıştırın.
  • Çok az yağ konulmuş tavaya, karışımdan kaşıkla alıp dökün. Yuvarlak veya oval köfteler olacak şekilde kaşıkla düzeltin.
  • Altlı üstlü kızartıp servis tabağına alın.
  • Yanında bol salata ve ayranla ikram edin.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...