SOĞAN KAVURMASI (MIHLAMASI)
Malzemeler ;
4-5 tane soğan
2-3 tane yeşil biber
1 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tere yağı ve sıvı yağ
Yapılışı ;
İlk olarak soğanları soyup iri parçalar halinde
1.resimdeki gibi doğrayın. 2.resimdeki gibi iri
parçalar halinde biberleri de doğrayın. 3.resimdeki
gibi derin bir tencereye yağı koyup eritin ve soğanları
ekleyip kavurun. 4.resimdeki gibi kavrulmuş olan
soğanlara biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edin.
5.resimdeki gibi domatesin kabuklarını soyup küp küp
doğrayın ve diğer kalan malzemeleri de ilave edip,
kavrulmuş olan soğan ve bibere ekleyip karıştırın.
Son olarak çok az su ilavesi yapın ve 5 dakika kadar
pişmeye bırakın. (Yarım çay bardağından daha az su)
Yemek pişince ocağın altını kapatıp servis tabağına alıp servis yapın…
- Soğanları yemeklik doğrayın ve derince bir teflon tavada sıvı yağ ile birlikte kavurun.
- Soğanlar pembeleşince kesmiş olduğunuz biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Domatesleri soyarak, küçük küpler halinde doğrayın ve kavurmuş olduğunuz soğanın üzerine salça ve domatesi ekleyin.
- Yarım su bardağı kadar sıcak suyu da ilave ederek yemeğiniz pişene kadar kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
- Tuzunu ilave ederek karıştırın, son olarak pişen soğanların üzerine yumurtayı kırın ve karabiberi ekleyin.
- Dilerseniz kendi damak tadınıza uygun farklı baharatlarda kullanabilirsiniz.
- Yumurta piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Soğan Mıhlaması - Amasya
Amasya Soğan Mıhlaması
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı• 10 adet orta boy soğan
• 500 g kıyma veya 200 g pastırma
• 6 adet yumurta
• 3-4 adet yeşil biber
• 4 adet domates
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Kara biber
• Kırmızı biber ve tuz
Soğan Mıhlaması Nasıl Yapılır?
Soğanlar küp şeklinde doğranır. 1 su bardağı sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyması ilave edilir. Biber ve domatesler küçük küçük doğranır. Hepsi iyice kavrulur. Kara biber, kırmızı biber ve tuzu ilave edilir. Pişirilir. Üzeri düzeltilir. Yumurtaların kırılacağı gözler açılır. Yumurtalar dağıtılmadan kırılır başka bir tavada kızdırılan tereyağı yumurtalar üzerine dökülerek servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
- BOLU SUCUKLU YUMURTALI MIHLAMASI
SOĞANA SUCUK VE YUMURTA İLAVESİ İLE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder