31 Mayıs 2021 Pazartesi

SOĞAN MIHLAMA

 

SOĞAN KAVURMASI (MIHLAMASI)

Soğan kavurması (mıhlaması)
Malzemeler ;
4-5 tane soğan
2-3 tane yeşil biber
1 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tere yağı ve sıvı yağ

 

Yapılışı ;
İlk olarak soğanları soyup iri parçalar halinde
1.resimdeki gibi doğrayın. 2.resimdeki gibi iri
parçalar halinde biberleri de doğrayın. 3.resimdeki
gibi derin bir tencereye yağı koyup eritin ve soğanları
ekleyip kavurun. 4.resimdeki gibi kavrulmuş olan
soğanlara biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edin.
5.resimdeki gibi domatesin kabuklarını soyup küp küp
doğrayın ve diğer kalan malzemeleri de ilave edip,
kavrulmuş olan soğan ve bibere ekleyip karıştırın.
Son olarak çok az su ilavesi yapın ve 5 dakika kadar
pişmeye bırakın. (Yarım çay bardağından daha az su)
Yemek pişince ocağın altını kapatıp servis tabağına alıp servis yapın…

samsun Soğan Mıhlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz

Soğan Mıhlaması Tarifi Yapılışı
  1. Soğanları yemeklik doğrayın ve derince bir teflon tavada sıvı yağ ile birlikte kavurun.
  2. Soğanlar pembeleşince kesmiş olduğunuz biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
  3. Domatesleri soyarak, küçük küpler halinde doğrayın ve kavurmuş olduğunuz soğanın üzerine salça ve domatesi ekleyin.
  4. Yarım su bardağı kadar sıcak suyu da ilave ederek yemeğiniz pişene kadar kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
  5. Tuzunu ilave ederek karıştırın, son olarak pişen soğanların üzerine yumurtayı kırın ve karabiberi ekleyin.
  6. Dilerseniz kendi damak tadınıza uygun farklı baharatlarda kullanabilirsiniz.
  7. Yumurta piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
  8. Soğan Mıhlaması - Amasya

    Amasya Soğan Mıhlaması
    Amasya Soğan Mıhlaması
    Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı

    • 10 adet orta boy soğan

    • 500 g kıyma veya 200 g pastırma

    • 6 adet yumurta

    • 3-4 adet yeşil biber

    • 4 adet domates

    • 1 su bardağı sıvı yağ

    • Kara biber

    • Kırmızı biber ve tuz

    Soğan Mıhlaması Nasıl Yapılır?

    Soğanlar küp şeklinde doğranır. 1 su bardağı sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyması ilave edilir. Biber ve domatesler küçük küçük doğranır. Hepsi iyice kavrulur. Kara biber, kırmızı biber ve tuzu ilave edilir. Pişirilir. Üzeri düzeltilir. Yumurtaların kırılacağı gözler açılır. Yumurtalar dağıtılmadan kırılır başka bir tavada kızdırılan tereyağı yumurtalar üzerine dökülerek servis yapılır.

    Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

  9. BOLUDA Mıhlama soğanın tereyağı ile kavrulmasından sonra içerisine kıyma eklenip, üstüne yumurta kırılmasıyla yapılmaktadır.

    BOLU KAVURMA MIHLAMASI
  10. 150 Gr.Kavurma
    3 Soğan
    1 Çorba K.Domates Salçası
    1 Su B.Biberli Domates Sos
    4 Yumurta
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
    3 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın soğanı tavaya ilave edin ve soğanları kavurun.Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı domate salçası ilave edin
    ve kavurmaya devam edin.

    Daha sonra üzerine biberli domates sosu ve 150 gr. kavurmayı dahil edin ve sotelemeye devam edin. Daha sonra üzerine üzerine 4 adet bütün yumurta kırın. Yumurtalar pişince tavayı ocaktan alın ve servis edin.
  11. BOLU SUCUKLU YUMURTALI MIHLAMASI 
    SOĞANA SUCUK VE YUMURTA İLAVESİ İLE
f

Soğanlı Kıymalı Mıhlama


Bu defa sizlere bizim Karadeniz yöresinde sıkça yapılan bir tarif vermek istiyorum. Malum eskiden kıyma-et kurbandan kurbana olurdu, o yüzden et ürünleri değerliydi, azar azar kullanılırdı. İşte bu tarifte de az bir kıymayla ortaya çıkarılan güzel bir yemek var.


Soğanlı Kıymalı Mıhlama

Kıymalı Mıhlama



Malzemeler;

100-200 g kadar daha önceden kavrulmuş kıyma

5-6 soğan

3-4 sivri veya Çarliston biberi

1-2 domates

2 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber veya domates salçası

4 yumurta - Yumurta sayısını kişi sayısına göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.

Yapılışı;

Soğanlar halka halka doğranır. Genişçe bir tavaya yağlar alınır ve soğanlar kavrulur. Kavrulan soğanlara doğranmış biberler ilave edilir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra kavrulmuş kıyma eklenir. Domates doğranır, salça ile beraber kıymaya ilave edilir. Ocağın altı kısılır, domates suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Bir kaşık yardımı ile kıymanın üzerine yuvacıklar oluşturulur ve yumurtalar o yuvalara kırılır. Ocağın altı iyice kısılır. Yumurtalar istenilen kıvama geldiğinde tava ocaktan çekilir.

*Benim önceden yaptığım karnıyarıktan artan kıymalı harcım vardı onu değerlendirdim.

*Siz çiğden kıyma kullanacaksanız ilk önce kıymayı kavurmalısınız.

*Yumurtaları kırdıktan sonra üzerine ertilmiş tereyağı gezdirirseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz.


dfvdfsdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...