8 Nisan 2021 Perşembe

ZERDEÇALLI SOĞAN TURŞUSU

 


Malzeme Listesi

500 g kuru soğan
100 g toz şeker
100 ml su
250 ml beyaz şarap sirkesi
20 g zerdeçal

Nasıl Yapılır?

1 Soğanları kalın yarım ay şeklinde doğrayın.

2 Sos tavasına şeker, su, zerdeçal ve sirkeyi ekleyin.

3 Soğanların tamamı suyun içerisinde kalacak şekilde tavaya ekleyin.

4 Isıtmaya başlayın, kaynadığı an ocaktan alıp üzerine streç film çekerek soğumaya bırakın.

5 Tercihen bir gün sonra tüketmeye başlayın.

Püf Noktası

Beyaz şarap sirkesi yerine dilediğiniz sirkeyi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...