8 Nisan 2021 Perşembe

Turşulanmış Soğan

 Turşulanmış Soğan


Malzemeler: 2 adet kırmızı soğan 2 yemek kaşığı şeker 3 çay kaşığı tuz Üzüm sirkesi 1 çay bardağı su Yapılışı: Soğanları soyup dörde bölün. Sos tenceresine şeker , tuz ve bir miktar sirke alıp şeker ve tuz eriyene kadar karıştırın. Soğanları tencereye alın. Soğanlarla aynı hizaya gelene kadar sirke ekleyin. Üzerine suyunu ekleyip ocağa alıp pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alın. Sirke yarıya gelene kadar pişirin. Pişen soğan turşunuzu bir tabağa alıp soğutun ve servis yapın. Soğanın yumuşaklığını nasıl seviyorsanız o kadar pişirebilirsiniz. Ben 25 dakika pişirdim. Hemen tüketmeyecekseniz tencerede kalan sirkeyle beraber bir kavanoza boşaltıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...