8 Nisan 2021 Perşembe

KIRMIZI SOĞAN TURŞUSU

Öncelikle size soğan turşusunu biraz överek yazıma başlıyorum 🙂 Soğan turşusuna aslında “TURŞU” diyerek çok ayıp ediyoruz, bir garnitür, tatlandırıcı veya sıkıcı yemekleri eğlenceli hale getiren sihirli bir atıştırmalık dememiz gerek.

Hamburger, sandviç, tost arasına, salata üstüne, yumurta yanına, kızartma üstüne hatta tek başına buzdolabınızı her açtığınızda çatal atmalık efsane bir lezzeti var.

Yeterince övdüm mü? Hadi yapımına geçelim.

Kırmızı soğanları doğrayın, suyu kaynatın ve soğanların üzerine dökün. Kaynamış su; soğanları biraz kıracak, temizleyecek ve acısını azaltacaktır. Çok uzun değil 2 dakika kadar bekledikten sonra soğanları süzün.

Bu aşamada çok önemli iki nokta var. BURASI ÇOKOMELLİ

1 – Kaynamış sıcak su kullanın. Sıcak kavanozlayacağız.

2 – Benim verdiğim su ölçüsünü hazırladıktan sonra tadına bakarak müdahale edeceksiniz. Tuzu azsa tuz ekleyecek, şekeri çoksa su veya sirke ekleyecek, sirke veya su tadı fazla geliyorsa dilediğinizi ekleyerek dengeleyeceksiniz.


500ml Su + 500ml Sirke (ben üzüm sirkesi seviyorum)

1 Yemek kaşığı sofra tuzu

1 Yemek kaşığı şeker

Sıcak suya tuz ve şekeri ekleyip karıştırın, sirkeyi ekleyip karıştırdıktan sonra. soğanları kavanoza iyice sıkışacak şekilde doldurun suyu da doldurduktan sonra kavanoz oda sıcaklığına gelen kadar bekleyin, oda sıcaklığına gelince kapağını kapatın ve buzdolabına koyun.

1 gün sonra yemeye hazır!

1 hafta sonra tadı epey oturuyor!

1 ay sonra mükemmel!

_CY70865
_CY70867
_CY70879
_CY70880
_CY70891
_CY70886
_CY70898
_CY70896
_CY70893
_CY70889
_CY70903
_CY70900
_CY70912

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...