Öncelikle size soğan turşusunu biraz överek yazıma başlıyorum Soğan turşusuna aslında “TURŞU” diyerek çok ayıp ediyoruz, bir garnitür, tatlandırıcı veya sıkıcı yemekleri eğlenceli hale getiren sihirli bir atıştırmalık dememiz gerek.
Hamburger, sandviç, tost arasına, salata üstüne, yumurta yanına, kızartma üstüne hatta tek başına buzdolabınızı her açtığınızda çatal atmalık efsane bir lezzeti var.
Yeterince övdüm mü? Hadi yapımına geçelim.

Kırmızı soğanları doğrayın, suyu kaynatın ve soğanların üzerine dökün. Kaynamış su; soğanları biraz kıracak, temizleyecek ve acısını azaltacaktır. Çok uzun değil 2 dakika kadar bekledikten sonra soğanları süzün.

Bu aşamada çok önemli iki nokta var. BURASI ÇOKOMELLİ
1 – Kaynamış sıcak su kullanın. Sıcak kavanozlayacağız.
2 – Benim verdiğim su ölçüsünü hazırladıktan sonra tadına bakarak müdahale edeceksiniz. Tuzu azsa tuz ekleyecek, şekeri çoksa su veya sirke ekleyecek, sirke veya su tadı fazla geliyorsa dilediğinizi ekleyerek dengeleyeceksiniz.
500ml Su + 500ml Sirke (ben üzüm sirkesi seviyorum)
1 Yemek kaşığı sofra tuzu
1 Yemek kaşığı şeker
Sıcak suya tuz ve şekeri ekleyip karıştırın, sirkeyi ekleyip karıştırdıktan sonra. soğanları kavanoza iyice sıkışacak şekilde doldurun suyu da doldurduktan sonra kavanoz oda sıcaklığına gelen kadar bekleyin, oda sıcaklığına gelince kapağını kapatın ve buzdolabına koyun.
1 gün sonra yemeye hazır!
1 hafta sonra tadı epey oturuyor!
1 ay sonra mükemmel!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder