1 Haziran 2021 Salı

Çıtır Soğan Kızartması SOĞAN HALKASI

 

Çıtır Soğan Kızartması


Tarifimiz öylesine sıradan bir tarif bence.  Tipik Amerikan fast food tarzı bir gıda.  İzleyicilerimden bazıları istemişti. Aman Mc Donalds’lara filan sırf böyle abur cuburları yemek için gitmeyesiniz diye tarifi veriyorum. Orjinalinde olduğu gibi çıtır çıtır bir soğan kızartması bu. Oldukça lezzetli ve iştah açıcı. Tabi buna ihtiyacınız varsa??

ÇITIR SOĞAN KIZARTMASI( Fast Food tarzı)

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı maden sodası
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çok az kırmızı biber
  • Galeta unu


Çıtır soğan halkaları nasıl yapılır?

  • Soğanları soyun. Baş ve kök kısmını derince alın.
  • Yarım cm. eninde dilimlere kesin ve halkaları ayırın.
  • Bir karıştırma kabına un, nişasta ve baharatları alıp karıştırın.
  • Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alın.
  • Unlu karışıma  yumurtayı kırın, sodayı  ekleyip çırpın.
  • Bu karışıma soğan halkalarını bulayın. Fazlasını kenara bir kaç kez vurarak akıtın. (bulama işlemlerini yaparken çatal kullanın daha kolay oluyor.)
  • Ayrı bir kaba aldığınız galeta ununa soğan halkalarını bulayıp kızgın yağın içine atın.
  • Tavayı sallayıp her yerinin yağla temasını sağlayın.
  • Altın rengini alınca yağdan alın.
  • Sıcak sıcak ikram edin.
  • NOT: 2 adet soğandan bir büyük servis tabağı soğan kızartması oluyor. İsterseniz malzemeyi yarıya düşürebiliriniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOĞAN SALMASI

  Soğan Salması Mutfak araştırmalarım sırasında, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde bize “soğan salması” ikram edildi. Çok kısıtlı malzemeyle v...